Κουφώματα Αλουμινίου ή Συνθετικά (PVC); 10 Διαφορές

Τα κουφώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή απόδοση του σπιτιού και η επιλογή των σωστών κουφωμάτων θα συντελέσει στη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος όλο το χρόνο. Ένα ποιοτικό κούφωμα οφείλει να κρατάει το σπίτι ζεστό το χειμώνα και κρύο το καλοκαίρι.

 

Κουφώματα αλουμινίου ή κουφώματα PVC λοιπόν; Αυτή είναι η ερώτηση στα στόματα όσων συνήθως κάνουν μια ανακαίνιση και δεν ξέρουν τι από τα δύο να διαλέξουν.

 

Σύγκριση: 10 Διαφορές των κουφωμάτων Αλουμινίου και PVC

 

  1. Διάρκεια ζωής

Τα παράθυρα και οι πόρτες αλουμινίου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα αντίστοιχα PVC. Η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου τα 60 χρόνια, ενώ η διάρκεια ζωής των θυρών και των παραθύρων από PVC κυμαίνεται από είκοσι πέντε έως τριάντα χρόνια. Και οι δύο τύποι κουφωμάτων είναι ανθεκτικοί, αλλά τα κουφώματα αλουμινίου είναι περισσότερο ανθεκτικά στο χρόνο.

 

  1. Κόστος

Ένας σημαντικός παράγοντας που αφορά το σπίτι σας είναι το κόστος. Στην περίπτωση των κουφωμάτων, τα παράθυρα και οι πόρτες αλουμινίου σε σχέση με τα συνθετικά. Έτσι, τα παράθυρα και οι πόρτες από PVC έχουν μεγαλύτερη οικονομική απόδοση. Εάν για εσάς ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο οικονομικός, τότε μπορείτε να επιλέξετε τα συνθετικά κουφώματα. Το χαμηλότερο κόστος τους δεν σημαίνει πως είναι ποιοτικά κατώτερα ή ότι θα έχετε λιγότερες επιλογές.

 

  1. Οικολογία

Ποια κουφώματα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, τα αλουμινένια ή τα συνθετικά; Οι πόρτες και τα παράθυρα από αλουμίνιο είναι φιλικά προς το περιβάλλον και είναι εύκολα ανακυκλώσιμα. Οι πόρτες και τα παράθυρα από PVC, όντα από συνθετικό πλαστικό, είναι λιγότερο φιλικά για το περιβάλλον. Το αλουμίνιο είναι ξεκάθαρος νικητής στη μάχη για έναν πιο πράσινο πλανήτη.

 

  1. Ανθεκτικότητα

Η ανθεκτικότητα είναι μία από τις κύριες ανησυχίες που μπορεί να έχετε κατά την επιλογή σας θυρών ή παραθύρων. Τα κουφώματα αλουμινίου και PVC είναι εξίσου ανθεκτικά, με τα δεύτερα να έχουν μικρότερη αντοχή στο χρόνο, αλλά να έχουν και μικρότερο κόστος.

 

  1. Σχεδιασμός

Θα έχετε μεγαλύτερη ποικιλία και ελευθερία επιλογών εάν προτιμήσετε κουφώματα αλουμινίου ή PVC; Η ποικιλία χρωμάτων και στυλ που διατίθενται τόσο στα παράθυρα και στις πόρτες από αλουμίνιο όσο και PVC είναι η ίδια. Στην αγορά θα βρείτε τον ίδιο αριθμό σχεδίων και χρωμάτων ανεξαρτήτως υλικού.

 

  1. Ενεργειακή απόδοση

Η μόνωση των παραθύρων και των θυρών από PVC είναι πολύ υψηλή και αποτελεί καλύτερη επιλογή σε αυτήν την περίπτωση.

 

  1. Ηχομόνωση

Το πολυβινυλοχλωρίδιο, δηλαδή το PVC, είναι περισσότερο ηχομονωτικό σαν υλικό σε σχέση με το αλουμίνιο. Εάν σας ενδιαφέρει περισσότερο η ησυχία στο εσωτερικό του σπιτιού ή εάν μένετε σε θορυβώδη δρόμο ή περιοχή, προτιμήστε τα συνθετικά κουφώματα. Τα παράθυρα και οι πόρτες αλουμινίου δεν μπορούν να προσφέρουν τα επίπεδα ηχομόνωσης που μπορούν να προσφέρουν τα συνθετικά.

 

  1. Πλαίσιο / Προφίλ

Τα πλαίσια στις αλουμινένιες πόρτες και παράθυρα είναι σχετικά πιο ανθεκτικά από τα αντίστοιχα PVC. Έτσι, συνηθίζεται η συνολική εμφάνιση των αλουμινένιων θυρών να είναι περισσότερο κομψή και φανταχτερή.

 

  1. Σκουριές

Τα παράθυρα και οι πόρτες από PVC είναι ανθεκτικά στη σκουριά και μπορούν να αντέξουν οποιοδήποτε τύπο κλίματος. Αντιθέτως, τα παράθυρα και οι πόρτες από αλουμίνιο είναι επιρρεπή στη σκουριά σε βάθος χρόνου.

 

 

  1. Συντήρηση

Τα κουφώματα από PVC απαιτούν λιγότερη συντήρηση μετά την τοποθέτησή τους, ενώ οι πόρτες και τα παράθυρα αλουμινίου απαιτούν συντήρηση. Το κόστος συντήρησης και των δύο υλικών κουφωμάτων είναι στην πραγματικότητα αμελητέο.

 

Συνολικά, τόσο το αλουμίνιο όσο και το PVC είναι εξαιρετικές επιλογές για τα παράθυρα και τις πόρτες σας. Εσείς επιλέξτε αυτό που ταιριάζει και ικανοποιεί τις μοναδικές απαιτήσεις και ανάγκες σας.

Πηγή: volton.gr