ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Υψηλή εργονομία & αισθητική

Συρόμενα κουφώματα

Η οικονομία χώρου είναι το βασικό πλεονέκτημα που προσφέρουν τα συρόμενα κουφώματα. Ένα συρόμενο κούφωμα αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή σε περίπτωση που χρειάζεται να καλύψετε ανοίγματα μεγαλύτερα από 1,70 m πλάτος. Επιπλέον, σε περίπτωση που ο χώρος γύρω από το παράθυρο είναι περιορισμένος, το συρόμενο κούφωμα αποτελεί την ιδανική επιλογή.

 Τα σύγχρονα συρόμενα κουφώματα έχουν εξελιχθεί πολύ, δίνοντας αξιόπιστες λύσεις με εξαιρετική λειτουργικότητα.

 Υπάρχουν διάφοροι τύποι συρόμενων συστημάτων για κουφώματα:
 
  • Επάλληλα. Στα οποία περισσότερα από ένα φύλλα διαδέχονται το ένα το άλλο, σε ξεχωριστό οδηγό κύλισης.
  • Φιλητά. Στα οποία δυο φύλλα βρίσκονται πάνω στον ίδιο οδηγό κύλισης και το κλείδωμα πραγματοποιείται στο σημείο όπου ενώνονται.
  • Χωνευτά. Συνήθως, ένα ή δυο φύλλα τα οποία κατά το άνοιγμα του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας εισέρχονται (χωνεύονται) μέσα στον τοίχο.
  • Γωνιακά. Κατασκευές στις οποίες δυο φύλλα κάνουν μεταξύ τους ορθή γωνία (90ο) και κλειδώνουν μεταξύ τους στο σημείο όπου ενώνονται.
 Στην εταιρεία ΕΛ.ΚΑ.ΑΛ. θα βρείτε τον τύπο συρόμενου συστήματος που χρειάζεστε!

Ανασυρόμενα κουφώματα

Για μεγάλα ανοίγματα μπορείτε, εναλλακτικά, να επιλέξετε ένα τεχνολογικά ανώτερο ανασυρόμενο κούφωμα, το οποίο ανοίγει πολύ πιο εύκολα και παρέχει υψηλότερη στεγανότητα, χάρη στον ειδικό μηχανισμό ανύψωσης ο οποίος ανασηκώνει το φύλλο, με αποτέλεσμα τα ράουλα να κυλούν πολύ πιο εύκολα πάνω στον οδηγό του κουφώματος.

Τα συστήματα αυτά έχουν όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν και τα ανοιγόμενα κουφώματα σε θερμομόνωση, ηχομόνωση και ασφάλεια, γιατί οι εφαρμογές τους όπως και στα ανοιγόμενα είναι με λάστιχα. Οι μηχανισμοί κλειδώματος είναι περιμετρικοί πολλών σημείων με πιστοποίηση κατά της διάρρηξης. Διαθέτουν επίσης και ανάκλιση.

Η διαφορά τους από τα ανοιγόμενα είναι στον τρόπο λειτουργίας. Στην περίπτωση αυτή δεν ανοίγουν προς τα μέσα, αλλά σέρνουν στο πλάι όπως στα επάλληλα κουφώματα. Τα ανασυρόμενα έχουν τις εφαρμογές που έχουν τα ανοιγόμενα και τη λειτουργικότητα που έχουν τα συρόμενα συστήματα. Προορίζονται για μεγάλα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες μεγαλύτερα από 1,6 μέτρα.

Απευθυνθείτε στην εταιρεία ΤΖΟΛΑΣ – ΧΑΡΜΑΝΤΑΣ, στην Πάτρα,
για συρόμενα κουφώματα αλουμινίου.